ქიმიური ექსპერიმენტები

21-04-2020 ექსპერიმენტი შოკოლადის დამზადება

ექსპერიმენტი შოკოლადის დამზადება ცდისთვის საჭირო ნივთიერებები: შაქარი ან თაფლი, კაკაო, კარაქი, მიხაკი, დარიჩინი, ვანილი, ქიშმიში, ნიგოზი. ცდისთვის საჭირო ხელსაწყოები: ემალის ჯამი, კოვზი, სილიკონის ფორმები, მდუღარე წყლიანი ქვაბი. ცდის პროცესი: ადუღებულ წყლიან ქვაბზე დავდგი ემალის ჯამი, გავადნე 50 გრამი კარაქი, ჩავყარე მასში 50 გრამი კაკაო, მოვურიე კარგად, დავამატე 2 სუფრის კოვზი თაფლი ან შაქარი, მოვურიე კარგად, დავამატე დანის წვერით დაფქვილი მიხაკი, დარიჩინი, ვანილი, კიდევ მოვურიე კარგად, შემდეგ ჩავასხი სილიკონის ფორმებში, თავზე მოვაყარე 10-10 გრამი ქიშმიში და ნიგოზი და გავყინე, გაციებული შოკოლადები ამოვყარე ფორმიდან დასკვნა: მცენარეული ცილისაგან, ცხიმისაგან და ნახშირწყლებისაგან მივიღე თერმული დამუშავების შედეგად შავი შოკოლადი. ნათია გოგოლძე 20.04.2021.

ნანახია 1635-ჯერ